Rust i bilen
november 13, 2021

Tid til undervognsbehandling

By Kristina

Det er sent. Tirsdag aften. Jeg har haft en lang dag. Og jeg er stadigvæk ikke færdig med alle de ting, jeg skal have gjort. Jeg er træt. Har allermest lyst til bare at forlade alt og gå i seng. Men der er et eller andet, der holder mig i gang. Dårlig samvittighed overfor i morgen – over at læsse endnu flere tasks på den? Eller er det en eller anden form for misforstået ærekærhed, som får mig til at fortsætte arbejdet? Jeg skal bare være færdig med alt i dag. Eller i nat. En af de ting, som bare skal ordnes, er, at jeg skal have fundet et sted, hvor jeg kan få min bil til undervognsbehandling. Det er absolut i sidste øjeblik. Jeg har gået og udskudt det i månedsvis. Og jeg har da også haft dårlig samvittighed over ikke at få fundet et sted, hvor jeg kan få lavet den undervognsbehandling her på Fyn endnu.

Ikke så lokalkendt endnu

Når man er ny i området, så er der bare nogle ting, der er svære at få gjort. Sådan har jeg det i hvert fald. Jeg har gået og udskudt undervognsbehandlingen, fordi jeg simpelthen ikke ved, hvor jeg skal hen. Og det er for dårligt. Overfor mig og min sikkerhed. Og overfor min bil. Den er jo et trofast instrument i min dagligdag. Så jeg bør da være lidt venligere overfor den og sørge for, at den har det godt og ikke går i stå, fordi jeg ikke kan tage mig sammen til at gå på Google eller Safari og finde et sted. Det er jo nemt. Skriv i søgefeltet: ”Undervognsbehandling Fyn” og så får du med det samme at vide, hvor du kan henvende dig. Og det passede jo. Jeg fandt et professionelt rustcenter: https://fynsundervognscenter.dk/

Udskudt det igen

Jeg ved godt, hvorfor jeg bare har gået og udskudt det: Det hænger sammen med, at jeg ikke helt kan overskue, hvor lang tid det vil tage, inden jeg kan få en aftale om at få lavet den behandling af undervognen. Og jeg kan slet ikke overskue, hvordan jeg skal kunne undvære min bil i et par dage. Det kan jo godt tage 2 eller 3 dages tid. Og det ved jeg ikke, om jeg har tid til. Måske burde jeg tænke på det på en anden måde: Hvis jeg ikke får min bils undervogn behandlet, så bliver den syg – og det kan medføre, at jeg slet ikke kan arbejde. Min bil er jo nødvendig i mit job.

Nu skal det bare være

Så ja, jeg skal gøre følgende: Jeg skal lave en aftale hos et servicecenter, der tilbyder undervognsbehandling på Fyn. Derefter skal jeg sygemelde mig selv i de dage, det vil kræve at få bilen behandlet. Den er ligesom også sygemeldt. Og når behandlingen er lavet, og jeg kan hente min bil igen, så kan jeg raskmelde mig. Og fortsætte mit arbejde. Hvis jeg ikke gør det, så ender det med en lang sygdomsperiode. Fordi? Jo, fordi det tager meget længere tid at købe en ny bil end at få den eksisterende bil behandlet. Og bliver bilen ikke behandlet, ja så er den ikke sikker – og det er helbredsfarligt!

Disclaimer