februar 5, 2020

Rene vinduer er basic

By Kristina

I sidste uge opdagede jeg, hvor snavsede vinduerne i min lejlighed er. Pinligt. Jeg er ikke hende, der er god til at pudse vinduerne. Selvom jeg gjorde det for 3 måneder siden, så ser det altså ud, som om at jeg ikke har fået pudset dem i årevis. Kan regn og slud være så beskidt? Givetvis. Selvom København bryster sig af at være en ren by, og at den gør meget for miljøet, så er der altså meget snavs på mine ruder. Udstødningspartikler fra bilerne? Kan det være det, som gør, at de er så snavsede?

Brug for en vinduespudser

Det er faktisk lige gyldigt. Jeg besluttede nemlig, at jeg vil have en vinduespudser tilknyttet til min rengøring. Så jeg var inde og google efter ”Vinduespolering København”. Ærlig talt, det var en af de meget kedelige opgaver, jeg længe har givet mig selv. Men min stædighed holdt mig fast: Ingen søgning på Google er lig med, at jeg ikke finder en vinduespudser.
Min søgning gav da også resultater. Jeg fik i det mindste set på mange vinduespudserfirmaers hjemmesider. Nogle er bare så kedelige og tunge at komme igennem, at jeg meget hurtigt lukkede for dem. Jeg hoppede hurtigt videre til den næste på listen.

De kedelige sites jeg så, skrev stort set det samme: ”Vi er professionelle, og du kan stole på os.” Ja, det tror jeg gerne. Skriver man, at man ikke kommer til den aftalte tid? Nej. Skriver man, at man benytter studerende, som har brug for et fritidsjob som arbejdskraft? Nej, da. Beskriver man midlerne, man bruger til vinduespoleringen? Meget sjældent.

MEM Polering dur

Men jeg fandt faktisk et firma, som havde en lidt anderledes tilgang til at drive forretning: https://www.mempolering.dk/

For det første skrev de meget om miljøet: De fortæller, at de bruger miljøvenlige rengøringsmidler til vinduerne. Det er da rart at vide. Der bliver jo hældt en del vand med kemikalier i kloakken. De skrev også noget om, at deres firmabiler er miljøvenlige. Desværre kunne jeg ikke se nogen steder, hvad de mente med det. Måske kører deres personale i elbiler. Det kunne jeg egentlig godt lide at vide. De havde også sådan en klippekortsordning, så man kan få en gratis vinduespudsning, når de har lavet 10 pudsninger for én. Ok, det er, da noget man kan mærke på budgettet. Også selvom, men ikke får pudset vinduerne hver uge.

Men det, som tiltrak mig, var, at de også fortalte mig via en, beregner, hvor meget jeg skal betale for en vinduespudsning. Jeg kunne se det lige med det samme. Det er da værdifuldt at få at vide. Vi er jo mange, der har et månedligt budget, så hvis man på forhånd ved, hvad det vil koste, så er det nemmere at planlægge. Og det her med planlægningen: Man kan faktisk bestille en tid, hvor vinduespudseren så kommer. Det er jo fint. Så skal man ikke bede om fri eller lave en aftale med dem på sin fridag. Det kan jeg godt lide. De havde for resten også noget med, at man kan booke grønne tider hos dem. Og det har jeg gjort. De kommer på fredag.

Disclaimer