februar 16, 2020

Myrer med vinger

By Kristina

Nu har jeg i årevis sloges med dette fænomen. Hver eneste sommer kommer de frem, hvor mine vægge og gulve bliver helt sorte. Jeg kæmper en evig kamp med støvsugeren. Men blot for at konstatere, at der er ligeså mange 5 minutter efter. Kogende vand har kun gjort mine paneler ujævne, så det er jeg stoppet med for længst. Kanel og kaffegrums er de ligeglade med.  De vralter blot videre uden hensyntagen til husets andre beboere. Det begynder som oftest med nogle uskyldige harmløse myrer, der kommer ind via terrassedøren. Dem kan jeg leve med. Men efter jeg har sat mig lidt ind i finere begreber som livscyklus og andet er jeg blevet klogere.

Tissemyrer?

Det viser sig faktisk at disse vingede sorte insekter er i familie med de små tissemyrer. Jeg ringede til den lokale skadedyrsbekæmpelse i Odense og fik alt forklaret omkring problemet. Det viser sig så, at jeg langt fra er den eneste, der oplever en myreplage i huset.  Det skyldes, at de har et bo under huset, hvor de kommer frem. Manden fra skadedyrsservice forklarede mig endvidere, at det kunne være langt værre. De havde været ude hos en kunde, der havde fået væggelus med hjem fra ferien. De kunne ikke sove om natten, fordi de blev bidt.  Det blev ikke bedre af at de også havde fundet et hvepsebo, så nu blev de både bidt og stukket. 

Flyvende myrer

Alligevel mener jeg, at når der kommer så stort et antal flyvemyrer – som han kaldte dem. Så er det ikke sjovt længere. Jeg kan hverken invitere gæster eller andre, før end jeg har fået mit problem behandlet effektivt. Men det lovede han, at de sagtens kunne hjælpe mig med. Også lugtfrit og ude fare for mig i min lille kat. Hvis den har kattelopper, så vil de også udryddes ved behandlingen. Selvom jeg er folkepensionist og pengene er små, så er det klart, at man må vurdere alle sien udgifter nøje. Men jeg ser absolut denne omkostning som værende en god investering. Ligesom dem, der købe palladium for nogle år siden. De fortryder ikke.  Det tror jeg heller ikke, jeg kommer til, når de først er elimineret en gang for alle. Jeg fik at vide, at jeg blot skulle støvsuge grundigt, inden de kommer med sprøjten. Det havde han nu ikke behøvet at forklare mig, da jeg ikke har lavet andet de sidste par uger. Men ethvert husråd har været nyttesløst.

Disclaimer