august 24, 2020

Fejl og mangler

By Kristina

Jeg købte en lejlighed for et års tid siden. Flyttede ind, og alt var fint. Jeg er glad for at bo inde i centrum af byen. Jeg har adgang til forretninger, kultur, museer og alt det, jeg sætter pris på. Det er faktisk rart at bo i byen igen, efter 3 år ude på landet. Ok, der er smukt ude på landet. Men det her med, at jeg er afhængig af at have en bil, så jeg kan komme ind til byen for at købe ind eller gå i teatret, er ikke ideelt for mig. Jeg følte mig rent ud sat isoleret ude på landet. Så det at flytte tilbage til byen er lykken.

Istandsættelse

Nu har jeg så for en måneds tid siden besluttet, at mit køkken og badeværelse skal sættes i stand. Totalt. Det er et projekt, jeg var klar over, skal laves, da jeg købte lejligheden. Nu er tiden til det så kommet. Men. Ja, altså. Den elektriker, som kom for at lave de nye installationer, opdagede, at den tidligere ejer selv havde lavet noget med elektricitetsforsyningen. Helt illegalt og meget farligt. Han undrede sig faktisk over, at der ikke var sket en kortslutning for meget lang tid siden. Jeg fik at vide, at jeg skulle have lavet et helt nyt system. Han gav mig også en idé om, hvad det ville koste mig. Jeg fik at vide, at det kun var et overslag, han kunne give mig, men at han ville regne det præcist ud for mig så hurtigt som muligt.

Fejl og mangler

Jeg havde ingen anelse om, at den tidligere ejer selv havde fiflet med elektricitetsforsyningen, og elektrikeren fortalte mig, at jeg burde kontakte ejendomsmægleren, fordi det faktisk kan karakteriseres som fejl og mangler ved fast ejendom – se mere her: https://bjsj.dk/advokat-fejl-mangler/. Han anbefalede, at jeg kontaktede ejendomsmægleren, der havde solgt mig lejligheden. Der kan være tale om, at jeg har ret til et nedslag i købsprisen. Jeg var ret imponeret over elektrikerens viden og hans søde måde at informere mig. Så naturligvis kontaktede jeg ejendomsmægleren og forklarede ham situation. Jeg viste ham også denne.

Kontakt til advokat i Odense

Hans reaktion var, at han ikke havde haft nogen idé om, at der er ulovligheder i ejendommen. Han har solgt den til mig i god tro. Men, han ville kontakte en boligadvokat i Odense, som måske vil kigge nærmere på sagen. Han ville vende tilbage med nyt om et par dage.

Der gik 4 dage. Så ringede ejendomsmægleren til mig. Han havde talt med advokaten i Odense og havde aftalt, at han skulle kigge nærmere på tingene. Han bad mig om at sætte alle renoveringsarbejder i huset på standby, fordi advokaten ville gerne komme forbi og eventuelt tage nogle fotografier af de ulovlige installationer. Der ville muligvis gå en tre til fire dage, inden advokaten kunne komme, men ikke længere.

Det var noget af en streg i min regning. Jeg havde jo håbet på at kunne tage et lækkert skumbad i næste uge.

Heldigvis kom advokaten ret hurtigt. En sympatisk mand, som sagde, at han vil gøre, hvad han kan, for at jeg får dækket omkostningerne til de ny – men lovlige – installationer.

Disclaimer