juni 11, 2021

Isenkram på tilbud

By Kristina

Nu er Danmark næsten fuldstændigt åbnet igen. Der er stadigvæk steder, hvor der bliver lukket ned. Men stort set, så er vi næsten tilbage til normale tilstande igen. Naturligvis skal vi stadigvæk være forsigtige. Mange af os har valgt at blive hjemme i sommerferien. Altså hjemme i Danmark. Vi tager måske til Bornholm eller Jylland i en uge eller to. Dem af os, der tør, rejser måske på ferie til udlandet.  Her i min familie bliver vi hjemme. Vi vil ikke risikere noget. Og vi har heller ikke gjort den fejl sidste år at love børnene, at vi skal afsted i år.

Vi bliver hjemme

Nej, vi skal være her. I vores hus. I vores have, når vejret giver os lov til det. Vi skal grille. Sove i telt på græsplænen. Lave småreparationer i huset. Det skal nok blive rart og fredeligt. Jeg har dog besluttet, at vi også skal fornys lidt. Sådan, forstået at vi skal have malet en væg i stuen. Måske skal der også flyttes lidt om på møblerne, så jeg ikke render tåen ind i sofaens fod, hver gang, jeg har travlt. Jeg har også tænkt mig at købe nogle flotte krukker og vaser. Tanken er, at jeg vil plante nogle af planterne inde i stuen om. Og ja, så skal jeg altså have den der dims til gasgrillen, som blev væk sidste sommer.

Ikke købt endnu

Jeg har ikke fået den købt endnu. Men jeg ved, at jeg kan få den i næsten alle butikker, der sælger isenkram på tilbud. Og er der noget bedre end at komme hos en god og velassorteret isenkræmmer? Jeg elsker det. Det gør vores datter også. Vi kan bruge timer på at kigge på gryder, glas, køkkengrej eller boligtekstiler. Fx håndklæder eller viskestykker.

Shopping bliver nok også noget, vi kommer til at gøre meget her i sommerferien. Vi har jo pengene, vi ellers ville være rejst på ferie for. Og hvorfor skal man ikke forkæle sig selv og sin familie? Det kan jo være, at min mand ser et flot bordur, han gerne vil have til sit hjemmekontor. Det vil jeg da gerne give ham i gave. Ikke fordi han fejrer noget. Bare fordi han er.

Små udflugter

Derudover tænker jeg, at vi sikkert også kommer til at lave nogle små udflugter. Måske til Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Måske ind til Designmuseet i København. Eller til Teknisk Museum. Det vil vores dreng blive helt vild med, er jeg sikker på.
Ja, det er skønt at tænke på sommerferien. Det bliver dejligt bare at kunne slappe af, hygge og gøre små ting uden stress og jag.

Jeg må bare lige lære en ting først: Jeg må ikke lægge planer for alle i ferien. Der skal ikke være et fuldt program. Det er svært for mig. Jeg elsker at lægge planer. Jeg elsker at vide, hvornår vi skal det ene og det andet. Og jeg kan godt forstå det, hvis det bliver for meget for de andre i familien. Så tidsplaner, køreplaner, åbningstider og den slags bliver jeg nødt til at lade være med at kigge på. Bare tage dagene, som de kommer.

Stor værdi i unikke stunder

I en verden, hvor travlhed ofte stjæler vores tid og opmærksomhed, tilbyder sådanne stunder en unik mulighed for at genoprette forbindelsen på et dybere niveau. At være sammen hjemme, væk fra hverdagens distraktioner, giver familier chancen for at engagere sig i meningsfulde samtaler, dele personlige oplevelser og skabe varige minder sammen. Disse oplevelser bidrager til at bygge et stærkt fundament af tillid og forståelse mellem familiemedlemmer, hvilket er essentielt for at nære og vedligeholde sunde relationer. Desuden lærer børn værdien af familiens samhørighed og det at værdsætte de små ting i livet. Ved at investere tid i familieaktiviteter, fra spilnætter til fælles madlavning eller blot at nyde naturen i lokalområdet, bliver hvert øjeblik en mulighed for at styrke båndene og genopdage glæden ved simpelthen at være sammen.

 

Disclaimer