juni 10, 2021

Helt basalt ikke?

By Kristina

Min kæreste og jeg har søvnproblemer. De kloge siger, at det er helt naturligt, at vi ikke kan sove. De siger også, at vi skal give det tid. Og at vi skal blive ved med at få professionel hjælp. Og hjælp fra psykologer får vi. Vi har brug for det. Efter indbruddet i vores hjem har vi bare følt os så sårbare og udsatte. Som små børn der ikke aner, hvor de skal hen. Det er en modbydelig følelse at føle sig sådan næsten voldtaget, fordi en eller anden røver har haft – eller taget sig – adgang til ens hjem. Vi har jo ikke givet ham – eller hende – eller dem – lov til at bryde ind i vores hjem.

Indbrud

Men det gjorde de. Det stjal nogle af mine smykker. De fandt også nogle af de kontanter, vi havde liggende. Og så tog de selvfølgelig pc, laptops og tablets. Det var et ’ganske almindeligt røveri’. Der er ikke almindelige røverier. At I bare ved det. Et røveri er et røveri. Og det er modbydeligt at komme hjem til et hus, der er blevet gennemrodet af fremmede hænder. Et hus, der er blevet set af øjne, som ikke skulle se det. Jeg har bebrejdet min mand utallige gange, at det er hans skyld, at vi var udsat for tyveri. Bebrejdelserne kommer, når jeg er træt, fordi jeg ikke har sovet. Han forsvarer sig med, at han ikke kunne vide, at tyveknægtene ville komme. Han indrømmer, at han havde taget ansvaret for at finde en låsesmed i København, men ikke havde fuldført det.

God låsesmed med lave priser

Det er jo ellers nemt nok – vi kender jo https://www.dencyklendelaasesmed.dk/ Han siger, at han ikke har haft tid. Nå! Og det er så resultatet. Han gjorde ikke, hvad han lovede, og nu sidder vi og taler med forsikringsselskabet og politiet. Forsikringsselskabet er ikke til at danse med. De vil kun dække værdien af mine smykker. Men det er jo ikke så meget. Smykkerne var ikke så værdifulde – i kroner og ører. For mig havde de stor værdi. Nogle af smykkerne har jeg arvet fra min elskede gamle tante. De vil ikke dække omkostningerne til pc’er og laptops. Og dem havde vi mange af. Min mand havde to. Jeg havde en. Vores børn havde hver især en. Og ja, nogenlunde lige så mange tablets er væk nu. Til min søns store fortrydelse. Han havde mange apps på sin.

Vi får en låsesmed ud nu

Vi har dog fået fat i en låsesmed, som kommer i løbet af de næste par dage. Han vil lige koordinere det med politiet. Han skal omkode låsene til vores døre til lejligheden. Egentlig forstår jeg ikke, hvorfor han ikke kan komme med det samme. Har det noget at gøre med politiets undersøgelser? De har jo været her og taget fingeraftryk. Fotograferet huset, som det var, da vi kom hjem efter en uge i Jylland. Argh. Jeg kan skrige af ærgrelse og arrigskab og frygt. Havde jeg dog bare presset min mand lidt mere til at få tingene gjort, så kunne denne dumme situation være blevet undgået. Heldigvis har jeg lige fået et opkald fra låsesmeden. Han har fået besked om, at politiet er færdigt med deres arbejde i vores lejlighed. Han kommer i morgen.

Disclaimer