november 8, 2018

Chaiselong sofa tak

By Kristina

Det er den sofa, jeg skal have. Jeg kom forbi en møbelforretning inde i centrum i går. Der var den sofaen, jeg har ledt efter i 6 måneder nu. Der var ny udstilling i forretningens vindue, og jeg faldt pladask for det røde læder. Jeg har længe gået og kigget efter en sovesofa med chaiselong. Den der dybrøde farve er bare helt rigtig til min stue. Cool farve.

Jeg har den her kæmpestore lejlighed, som jeg er ved at møblere, og jeg er meget, meget kræsen. Design og materialer skal være af god kvalitet. Jeg er samtidigt minimalist. Jeg vil have lys og plads til at slå ud med armene, men der skal være nogle punkter med farver, der siger bang, så jeg ligesom bliver vækket i dagligdagen. Farverne fungerer som energibundter på mig. Derfor er det vigtig for mig, at det er de rigtige, og at det hvide og grå bliver brudt med energipunkterne.

Chaiselong?

Du spørger sikkert dig selv om, hvorfor der skal være chaiselong på sofaen. Det skal jeg fortælle dig: En chaiselong signalerer i mit hoved, en livsstil, hvor der dagligt er overskud til at slappe af, plads til, at man kan slænge sig i selskab med vennerne. Jeg har mange venner, som ofte kommer her til mine ekstremt gode, men langvarige middage. At det skal være en sovesofa, er bare helt selvfølgeligt for mig. Alle vennerne skal kunne få et sted at overnatte, hvis de gerne vil det. Men de skal bare ikke ind i mit soveværelse. Så når gæsteværelserne er optaget, så er der kun stuen tilbage. Derfor!

En sovesofa i stedet?

Jeg gik ind i forretningen for at få prisen på den sofa at vide. Ekspedienten var rigtig god. Fortalte om produktionsprocessen, materialerne, hvordan jeg skal holde læderet blankt, hvordan jeg håndterer udfoldningen. Han blev ved med at tale og tale, og jeg glemte helt at spørge om prisen. Blev bare endnu mere forelsket i den ene af de sovesofaer.

Ekspedienten viste mig en hjørnesofa, i samme stil som sovesofaen. Den var virkelig flot, men efter min mening, så var den for stor. Den kunne sagtens stå i min stue, men ville ligesom ødelægge min stil. Venner ja, men familie? Nej tak. En hjørnesofa er et samlingssted for familier, tænker jeg. Og den der sovesofa med chaiselong ligner hjørnesofaen, men er meget mere praktisk. Og så er den altså mere elegant. Lettere i sit design.

Jeg gik fra forretningen uden at få prisen at vide. Men det er sikkert, at den ikke er billig.

Hjemme igen gik jeg så i tænkeboks. Skal jeg, eller skal jeg ikke ringe ham ekspedienten op, så jeg kan få oplyst prisen? Det er egentlig spild af min og hans tid. Jeg kan jo bare gå derned igen og bestille den sovesofa. Penge plejer ikke at være mit problem, selvom der er da grænser for, hvor meget jeg vil betale for en sofa. Kan ikke beslutte mig. Det er mit evindelige problem. Vægelsindet!

Er lige kommet tilbage fra møbelforretningen. Nu har jeg bestilt min sovesofa med chaiselong i den der dybrøde farve. Jeg er superglad. Jeg tog en beslutning.

Disclaimer