januar 30, 2019

Kalaha går flere hundrede år tilbage

By admin

Kalaha er et gammelt spil, som går langt tilbage i tiden og er et af de spil, som har den største udbredelse i hele verden. Det stammer fra det spil som hedder Mancala, og der findes hundredvis af varianter heraf. Kalaha kan spilles på basis af noget så simpelt som nogle huller lavet i sandet eller jorden og kalaha kuglerne kan bestå af sten eller korn.

Spillet

Man skal være 2 for at spille Kalaha, og det er egnet fra 8 år og opefter. Det tager ca. 15 minutter at tage et spil – perfekt til en lille pause inden aftensmaden eller inden sengetid. Ingen har patent på Kalaha, og det kan frit udgives af alle spilproducenter.

Hvordan vinder man i Kalaha?

I Kalaha gælder det om at have samlet flest kugler i sit hus, når spillet er oppe. Spillet er simpelt, men simpelt er nogle gange det bedste og Kalaha må siges at have bestået testen fra tidens tand, da det har glædet mennesker i hundredvis af år.

Flotte udgaver af spillet

Du kan få Kalaha i forskellige udgaver lige fra dem, som er lavet i kraftig plastik til dem, som er lavet i træ. Det er op til dig, hvad du synes passer dig bedst. Det ene kan være lige så fint som det andet. Som sagt har Kalaha været spillet uden det helt store tilbehør, men blot med hvad mennesker alligevel havde allernærmest deres hænder som jord og korn – måske en af årsagerne til spillets kæmpestore udbredelse.

Disclaimer