maj 31, 2021

Sommerhus og hjemmesko

By Kristina

Jeg glæder mig så meget til, at jeg skal ud i mit sommerhus. Jeg plejer faktisk at flytte derud i ca. 3 måneder hvert år. Jeg bruger tiden på at passe min lille grund, slappe af arbejde (en lille smule) og bare nyde, at jeg er tættere på naturen. Når man bor i en storby, hvor der ikke er så mange parker eller grønne områder, bliver naturen ligesom en mangelvare!

Hygge

Igennem de mange år, jeg efterhånden har boet der i sommermånederne, har jeg også lært mange andre sommerhusejere i området at kende. Bl.a. et meget sødt og elskeligt ægtepar. De er pensionister. De holder meget af Danmark, og de kæmper en brav kamp for at lære at tale sproget. Vi ses ofte, og jeg har ligesom taget det på mine skuldre, at hjælpe dem lidt med sproget. Det kan være meget forvirrende at læse ord på dansk og, så udtale dem.

Hjemmesko

Fx kan jeg huske, at sidste år skulle ægteparret på indkøb inde i den nærmeste by. De ville gerne have lidt hjælp til at skrive deres indkøbsliste, så hvis de ikke klarede at udtale ordene i butikkerne, så kunne de vise ekspedienten ordet – og varen de ledte efter. Et af ordene var ”Hjemmesko”. Det er et svært ord for en franskmand at udtale. Jeg øvede med dem i lang tid og endte med at konkludere, at det ville være nemmere for dem at sige ”Sutsko”. Hjemmeskoene skulle købes, fordi det lidt for koldt for dem om morgenen.

Men til mænd?

Jeg undrede mig lidt: Hvor i alverden vil de finde hjemmesko til mænd i den nærmeste, lille by? Det er en lille, bitte by. Skoforretningen har ikke det største udvalg, man kunne ønske sig. Jeg har vist aldrig set dem have hjemmesko. Men måske. Det kan jo godt tænkes, at butikken har sådan nogle. Man ved aldrig, hvad man kan finde i de helt små samfund.

Disclaimer