december 2, 2017

Rigtige kvinder har figur

By Kristina

Da vi for nogle få måneder siden fik nye naboer, var vi helt naturligt lidt spændte på, om det nu også var nogle mennesker, vi kunne lide at omgås, for når man boer i et rækkehus, kommer man uvilkårligt temmelig tæt på sine nærmeste naboer. Heldigvis viste det sig, at både manden og konen var et par hyggelige mennesker, som vi hurtigt kom til at snakke en del med.

En lørdag eftermiddag sad vi på terrassen, og da vores nye naboer kom ud i den lille have, der hører til hvert hus, inviterede vi dem over på en kold øl, hvilket de takkede ja til. Da vi sad der på terrassen udbrød vores nabo pludselig, at det vist var den bedste øl, han nogensinde havde smagt, og han fortalte, at det var mere end et år siden, han sidst havde drukket en øl.

Det viste sig, at både han og hans kone tidligere havde været meget svært overvægtige, men så var de gået på en skrap slankekur, hvor sådan noget som øl var helt forbudt. Naboen fortalte, at han dengang var henvist til at købe alt sit tøj i en specialforretning med herretøj i store størrelser, for han kunne ikke være i almindeligt tøj.

Min mand og jeg undrede os, for nok var vores nye naboer ikke ligefrem åleslanke, men deres kropsbygning var nu langt fra, hvad man kan forbinde med overvægt. Men sådan havde det været tidligere for dem begge to, og hun fortalte, at også hun tidligere var nødt til at handle i forretninger, der havde specialiseret sig i tøj til store kvinder. Hun fortalte ærligt, at hun på et tidspunkt havde vejet godt og vel 130 kg.

Nu er hendes vægt kommet et godt stykke under de 80 kg, og hun lagde ikke skjul på, at hun havde fået det meget bedre med sig selv efter vægttabet. Jeg kan godt fortælle dig, sagde hun, at det reelt ikke findes ret meget smart tøj til store piger, men det er nok også temmelig umuligt at komme til at se smart ud, når man vejer så meget, som jeg gjorde den gang.

Hendes mand supplerede med, at han også tidligere havde følt sig som noget i retning af en stor og uformelig sæk kartofler, især når han var tvunget til at købe noget nyt tøj af en eller anden art. Det eneste, han havde haft mulighed for at købe i en almindelig herretøjsbutik, var en gang, han skulle have sig et nyt slips, fortalte han med et grin.

Tøj til store mænd er heller ikke specielt smart, mente han, for vi forbinder det jo ikke med noget smart, når det er i mange gang XL-størrelser. Hans kone fortalte også, at hun i mange år helt havde undgået at gå i lange bukser, for selv om der faktisk kan købes bukser i den størrelse, hun brugte den gang, så bliver ens overvægt trods alt skjult lidt mere i kjoler i store størrelser, så det havde hun foretrukket, den gang hun var så overvægtig.

Disclaimer