april 7, 2019

Nyt hus – nye møbler

By Kristina

Vi har købt et hus. Et fint traditionelt, men stort parcelhus på ca. 180 m2. Det er funktionelt, og vi er rigtigt glade for, at vi fik det. Der var mange, som bød på huset, men af en eller anden grund, så var sælger glad for at sælge til os. Han fortalte os, at vi mindede ham om sig selv, da han købte hus for første gang. Han kunne huske alle drømmene, som han og hans kone havde, da de lige flyttede ind i deres første hus. Han havde hørt os tale om en af drømmene, vi har om at få mange børn, og hvor dejlig haven er. Perfekt til en børnefamilie. Man kan bygge legehus sætte gyngestativ op og alt sådan noget.

Ny sofa

Men nu står vi så overfor en udfordring, som vi begge glæder os til. Vi skal finde lækre møbler til huset. Det bliver hammerspændende. Og sikkert også dyrt! Men måske alligevel ikke – man kan jo købe en ny sofa billigt!

Lige nu bor vi i en lille, bitte lejlighed, hvor det ene værelse er stue og det andet, er soveværelse og kontor. Køkkenet, vi har, er minimalt, så det bliver lækkert at få et rigtigt køkken sådan med god skabsplads, bordplader, kogeø og spiseplads til mange mennesker.

Men vi kan se, at vi har mange nye rum, som skal møbleres. Og vi er ikke helt enige om stilen. Jo, vi er enige om, at det skal være meget funktionelle møbler. Vi er også forholdsvist enige om, at de ikke skal være med mange krummelurer og den slags. De skal være nemme at holde og flytte på, så det bliver nemt at holde rummene rene. Men vi er ikke helt enige om farverne. Jeg vil gerne have pangfarver. Min kæreste vil helst holde sig til de mere neutrale naturfarver. Det, synes han, er mest praktisk.


Nu er det ikke sådan, at min kæreste er den store do-it-yourself person, så jeg er ikke sikker på, hvad han mener, når han siger, at naturfarver er praktiske. At man ikke kan se en plet på en sofahynde, eller om det er ringene efter et glas cola på stuebordet, er jeg ikke helt sikker på. Jeg ved bare, at jeg ser det. Altså ringene eller pletten, uanset hvilken farve møblet har.

Lækre møbler

Vi har talt meget om, at vi skal have lækre møbler. Men vi er faktisk ikke helt på det rene med, hvad vi mener, når vi siger lækre. Jeg synes, at lækre møbler er møbler, som er af god design. Og som udstråler, at de er lavet af gode håndværkere. Jeg har lidt på fornemmelsen, at min kæreste synes, at lækre møbler er møbler, som er på mode. Det er jeg vildt uenig i. Møbler, der er lækre, skal være tidløse, efter min mening. Det skal ikke være mode, som præger mit hjem. Hvis det er mode, som afgør, hvad vi skal have stående i stuerne, så bliver det dyrt. Resten af livet. Mode ændrer sig hele tiden. Lige nu er retro meget på mode. Det er lidt et heldigt sammenfald. Fordi: De fleste lækre møbler, som jeg synes om, blev designet i 50’erne og 60’erne. Det er vist den periode, de fleste retro-møbler, der bliver lavet i dag, refererer til.

Disclaimer