maj 11, 2021

Nørrebro vs Gentofte

By Kristina

I min fars familie er man meget bevidst om, hvor man kommer fra. Han og min mor og hans brødre og hans forældre bor da også på Amager. De har aldrig villet væk derfra. Min mor er tilflytter, som de siger. Hun kommer fra Valby. Men hun har boet i de sidste 30 år på Amager. Så hun føler sig som Amagerkaner. Alle i min fars familie – på nær min mor – blev lidt forundrede, da jeg flyttede over på Vesterbro. Men det var mit valg. I virkeligheden var det måske et forsøg på at provokere den Amagerkanske del af familien, som er så selvsikker, at det halve kan være nok. I hvert fald flyttede jeg. Det betød faktisk, at jeg begyndte at se min mormor, der stadigvæk bor i Valby.

Ser hende ofte

Jeg ser hende ofte. Vi hygger. Hun bager en sandkage, som hun elsker at traktere med. Nu er det ikke sådan, at min mormor ikke ser min mor. Hun kommer tit til Valby eller Vesterbro. Det er bare sådan, at min mormor og jeg har udviklet sådan et helt specielt forhold til hinanden. Et godt forhold. Og det er vist godt, at jeg besøger hende ofte. Jeg har her på det sidste lagt mærke til, at hun ikke længere er så stærk. Hun er også lidt glemsom. Sidst jeg var der, havde hun glemt sandkagen i ovnen. Den havde fået en meget mørk skorpe. Det bekymrer mig lidt. Jeg tænker, at jeg bør hjælpe hende meget mere, end jeg egentlig har tid til. Min mor ved godt, at hendes mor er gammel og lidt svag og forsøger også at hjælpe hende. Men der er nogle grænser for, hvor meget vi kan nå.

Vinduespudsningen

I sidste uge var jeg henne hos mormor igen. Hun havde haft besøg af min mor, som havde pudset hendes vinduer. Det var ikke så godt gjort. Der var striber på ruderne. Jeg tænkte, at mor nok havde haft travlt. Men min mormor var ret utilfreds. For at undgå at høre på hendes beklagelser over det dårlige arbejde, min mor havde lavet, gik jeg derfor på nettet. Beslutningen var taget – oppe i hovedet på mig: Find en vinduespudser i Gentofte, som kan komme og gøre arbejdet om. Jeg fandt det samme firma, som jeg selv bruger. De er gode – effektive, og ikke særligt dyre. Så jeg bestilte tid hos dem. Jeg fortalte min mormor, at hun ikke skal være ked af de stribede ruder længere. ”I morgen kommer min vinduespudser fra Nørrebro. Han skal nok sørge for, at dine vinduer bliver pudset ordentligt. Og jeg skal nok betale for det. Ok?”

En glad mormor

Min mormor blev lidt overrasket, men også glad. Så vi hyggede videre, indtil jeg gik hjem til mig selv. Her for få minutter siden ringede hun til mig for at fortælle mig, at min vinduespudser fra Vesterbro havde været hos hende. Han fik ordnet vinduerne i en fart. Hun er tilfreds. Sagde mange tak og spurgte om, han måske kunne komme igen om en måneds tid. Jeg svarede, at det skulle jeg nok sørge for.

Disclaimer