oktober 13, 2016

Kreta på din bucket list

By Kristina

Har du endnu ikke været på Kreta, har du bestemt noget godt til gode. I min mening bør Kreta være på din bucket list – og har du først været der en gang, er jeg overbevist om, at du kommer tilbage. Jeg er en Kretafil – hvis sådan et ord findes. Jeg er vild med stemningen, maden, menneskene, kulturen, strandene, vejret – jeg kan blive ved.

 

Heldigvis har jeg fundet en hjemmeside kaldet Rejsepriser.dk hvor jeg altid kan finde billige flybilletter til Kreta – og andre destinationer også. Sidst jeg besøgte Malaga, fandt jeg flybilletter til Malaga til en god pris der også.

 

Tilbage til Kreta. Kreta er den største græske ø. Der bor cirka 650.000 mennesker der. Du flyver typisk til Iraklo eller Chania.

 

Når vi nu er ved Chania – jeg er forelsket i Chania. Det er en havneby med en fantastisk stemning. Små lokale butikker, restauranter ved vandet og små stræder du kan gå på oplevelse i. Det bedste er den historiske gamle by. Du kan også besøge det maritime museum i byen. Der er ting helt tilbage til bronzealderen. Besøg også det lokale marked, hvor du kan købe lækkerier som brød, oliven og ost, og hvad er bedre end lokale lækkerier medbragt til stranden som picnic.

 

Ifølge græsk mytologi er Kreta, hvor Zeus er født. Zeus er gudernes konge – så det er ikke hvem som helst J Han er også gud over himmel og torden.

 

Kreta er ganske bjergrig og har fantastiske strande. Kreta har også kløfter – særligt Samaria-kløften er en oplevelse. Kløften er 18 kilometer lang. Øen har mere end 2.000 huler.

 

Så kom af sted til Kreta – det er ikke særligt dyrt at flyve dertil, og du vil både få gode oplevelser og masser af muligheder for at dase og blot nyde den herlige stemning.

Disclaimer