oktober 27, 2015

Flådestyring skal skabe tryghed

By kasper

London er i skrivende stund den mest overvågede by i verden. Mere end en halv million kameraer placeret rundt omkring i den store metropol-by iagttager englændernes færden for at minimere risikoen for kriminalitet. For nogen lyder det måske grænseoverskridende og ligefrem krænkende at gå rundt og blive overvåget på den måde, hvor andre føler sig meget mere trygge ved kameraernes tilstedeværelse.

Dette dilemma gør sig også gældende i debatten omkring flådestyringssystemet. For nogen er konceptet omkring flådestyring måske medvirkende til, at de som medarbejdere vil føle sig overvåget og udspioneret af deres arbejdsgivere. For andre er GPS-trackere og et flådestyringssystem kun med til at skabe en bedre og mere effektiv arbejdsplads – og har intet med at udspionere at gøre.

Det er heldigvis også sidstnævnte, der viser sig at være tendensen, for ideen med flådestyring er ikke fordi, at arbejdsgivere burde have mistillid til medarbejderne eller ønsker at ånde dem i nakken. Derimod er det til for at skabe tryghed for virksomheden, da flådestyring giver virksomheden det totale overblik således, at den daglige drift kan optimeres og uforudsete problemer lettere kan håndteres.

Det skaber både flere tilfredse kunder såvel som flere tilfredse arbejdsgivere og medarbejdere.  Flådestyring skal ikke skabe utryghed hos medarbejderne men derimod tryghed i hele virksomheden, velvidende at arbejdsopgaverne bliver løst på den hurtigste og mest effektive måde. Og nå ja, så er kriminaliteten i London faktisk faldet, siden overvågningskameraerne blev sat op.

GPS-trackere til dine medarbejdere

Flådestyring er ikke bare effektivt og praktisk i forhold til dine køretøjer men kan også anvendes til dine medarbejdere. Det kan eksempelvis anvendes til medarbejdere, hvis job indeholder en vis risiko for fare, som eksempelvis en fængselsbetjent, sikkerhedsvagt eller taxachauffør. Disse typer erhverv vil også kunne udnytte GPS-trackere og principperne omkring flådestyring i forbindelse med deres daglige arbejdsopgaver.

Her vil der, akkurat som med et køretøj, blive påsat en lille GPS-tracker på medarbejderen, som vil sende data omkring personens lokalitet direkte til din computer, mobil eller tablet. Dermed vil du kunne monitorere dine medarbejders færden, og i tilfælde af en trussel eller potentiel fare vil personen via et enkelt klik kunne tilkalde assistance. Nogle trackere kan der endda foretages opkald fra – ligeledes blot ved et enkelt klik. På den måde sikrer du din virksomhed og dine medarbejdere.

Vejen til mere værdi på vejene

Det er ikke nødvendigvis kun dine køretøjer eller medarbejdere, der er vigtige at have overblik over. Ligeledes er dit inventar. Opererer din virksomhed til daglig med maskiner og andet udstyr, som flere gange om dagen skifter hænder? Her vil konceptet omkring flådestyring hjælpe dig til at holde styr på dit inventar, lagerbeholdning og andet, der kræver nøjagtig optælling samt lokation. Hvem har eksempelvis sidst lånt hvad, og hvor ligger det nu? Med GPS-sporing af din virksomheds udstyr er du altid sikker på, hvor dine ting befinder sig.

Flådestyring og GPS-tracking af din virksomheds køretøjer, medarbejdere og/eller inventar kan altså vise sig at være en kæmpe gevinst. Specielt hvis din virksomhed beskæftiger sig med at transportere gods af særlig høj værdi. Hvad enten der er tale om pengetransport eller en lastvogn med særlige, dyrebare antikviteter, vil du nemt og hurtigt kunne lokalisere din flåde og tilkalde politiet i tilfælde af et stjålet køretøj.

Uanset hvilken værdi dine køretøjer transporterer af gods, er flådestyring en god ide, hvis du vil undgå, at dine varer på en eller anden måde går tabt. Så hvad enten du transporterer gods af større eller mindre værdi, vil du altid kunne følge dine køretøjers færden, og slå alarm hvis uheldet skulle være ude. Der findes i dag flere eksempler på virksomheder, der har fundet frem til deres stjålne køretøj og ligefrem hjulpet politiet med at fange tyven efter at have anvendt et flådestyringssystem til deres køretøjer.

Disclaimer