december 7, 2016

Brætspil er altid et hit at samles om

By admin

Mange familier lever en travl hverdag, med kalendere som er fyldte, og hvor hvert familiemedlem typisk har en eller flere hobbyer, som de dyrker. Og oven i dette skal der endda også tænkes på arbejde og lektielavning.

Afhængig af børnenes alder vil det ofte også være de travle forældre, som skal sørge for at transportere børnene til og fra skole, fritidsaktiviteter, legeaftaler osv. Der er nok at se til i en moderne familie. Og er man så ovenikøbet en af de mange danskere, som lever som single, så er der blot endnu mere at tage sig til i hverdagen.

Den travle hverdag er en udfordring

Med denne enormt travle hverdag er det for mange familier en udfordring at finde plads til at tilbringe tid med hinanden. Dette gøres endnu sværere, ved at de fleste familiemedlemmer typisk har hver deres mobiltelefon eller computer de kigger på, når de så endelig har fritid på deres hænder. For manges vedkommende er en ledig stund blevet lig med det, at man finder sin mobiltelefon frem og lige chatter med vennerne, tjekker sin Facebook osv. Selv om man sidder sammen med flere af sine venner eller sin familie glemmer mange at være ”åndeligt” til stede og dykker i stedet ind i den elektroniske verden.

Tiden sammen er sparsom

Den sparsomme tid man har til hinanden bliver derfor ofte egentlig ikke brugt til at lave noget sammen. Men i stedet prioriterer man hver især sit eget og glemmer, at sætte tid af til decideret at lave ting i fællesskab.

Det er derfor vigtigt, at man aktivt finder nogle ting at lave sammen, noget man kan være fælles om, for at komme hinanden mere ved i den travle hverdag. Her er et godt gammeldags brætspil altid et hit at samles om både blandt venner og familie. Hvis man samtidig sørger for at lægge mobiltelefonen væk or er til stede i nuet, kan det give nogle rigtig hyggelige stunder sammen.

Hyg jer med et godt spil

Der findes nemlig mange forskellige typer spil, der egner sig for alle aldersgrupper, og sågar brætspil som kan spilles på tværs af aldre.

Disse brætspil er med til at gavne det sociale sammenhold i grupper, fordi man som spillere hele tiden skal forholde sig til hinandens strategier og ofte arbejde sammen.

Ved elektroniske spil er kommunikationen mellem spillere langt mere indirekte idet der, modsat brætspil, er elektroniske mure i form af skærm og højttalere mellem spillerne. Derfor er det en god afveksling, fra de ellers så udbredte elektroniske spil, at samles om et godt brætspil, hvor man kommer hinanden mere ved, da der ingen elektroniske mure er mellem spillerne, men det blot er spillet man samles omkring. Det er grundet denne direkte kommunikation, også en glimrende måde at lære mennesker bedre at kende, og brætspillet er derfor også et hit til diverse sociale arrangementer så som fødselsdage, middage og fester. Det er derfor ikke underligt, at brætspil stadig spilles i et stort omfang og til stor glæde i dag.

 

Disclaimer