januar 10, 2017

Hvordan sparer jeg penge på kattemad?

By kasper

Er du katteejer? Så ved du, at kattemad hurtigt kan blive en dyr post i husholdningsbudgettet. Du ved også samtidig, hvor svært det kan være at gå på kompromis med kvaliteten af kattemaden. Ens kat skal selvfølgelig have det bedste. Men hænger prisen på kattemaden egentlig sammen med kvaliteten? Og kan man i så fald spare penge med god samvittighed, hvis man køber den billige kattemad?

Billig eller dyr kattemad?

At vælge kattemad kan faktisk være ret uoverskueligt. Der findes så mange forskellige udgaver af kattemad, at det kan være svært at se, hvad de egentlige forskelle er på de forskellige kattemadsprodukter. Rigtig mange falder derfor for det gamle pristrick. Er kattemaden dyr, må maden også være god, og er kattemaden billig, er indholdet også af ringere kvalitet. Men det passer faktisk ikke!

I dag skal alle foder-producenter nemlig følge de internationale standarder for, hvordan man sammensætter indholdet i kattefoder. Det betyder ganske enkelt, at uanset hvilken kattemad, man vælger, så behøver du ikke være bekymret for, om maden indeholder de rigtige næringsstoffer. Så hvorfor ikke vælge den billigste?

Hvor mange penge kan man spare på at købe billig kattemad?

Når den billige kattemad i lige så høj grad indeholder de rigtige næringsstoffer som den dyre, kan du med god samvittighed lige så godt gå efter den billigste kattemad, når du handler. Og køber du den billige kattemad, kan der faktisk være ret mange penge at spare! Forbrugerådet Tænk har lavet en undersøgelse og testet priserne på 15 forskellige typer tørkost til katte.

Testen viser, at hvis du køber den billigste kattemad i eksempelvis discountforretninger, betaler du kun ca. 10 kroner pr. kilo kattemad. På årsbasis betyder det faktisk, at du kan spare næsten 5000 kr., hvis du skifter den dyre kattemad ud med den billigste. Derudover kan det også ofte betale sig, hvis du køber mere kattemad af gangen. Ofte kører supermarkederne med forskellige mængderabatter på forskellig kattemad, og her vil der være mulighed for at spare penge på sigt, hvis du vælger at købe kattemad til det næste stykke tid.

Find den billigste kattemad på nettet

Hvis du vil finde den allerbilligste pris på kattemad, kan det være en rigtig god idé at se dig om på nettet. Ligesom med så mange andre ting, kan du ofte finde den samme vare på nettet til en billigere pris end den, du lige har set ude i butikkerne. De online forhandlere ved, at de skal være konkurrencedygtige på priserne. Vil du have overblik over, hvor du finder den billigste pris på kattemad fra forskellige mærker, kan du med fordel prøve at undersøge nogle af de forskellige hjemmesider, som sammenligner priser på kattemad.

På disse sider kan du søge efter lige præcis din kat yndlings kattemad og se, hvor på nettet du kan få det til den billigste pris. Du kan også bruge siderne til at finde inspiration til nyt foder til din kat. Du kan bl.a. ofte søge ud fra din kats alder, race og størrelse, så du finder et udvalg af kattemad, som passer lige præcis til din kat.

Disclaimer