fodboldgolf
september 22, 2014

Fodboldgolf har grebet danskerne

By admin

Der er golf, og så er der fodbold. Det ved de fleste vist. Men vidste du, at der også findes en ny, fremadstormende sport, der kaldes fodboldgolf? Som du sikkert allerede har gættet, så er sporten en blanding af fodbold og golf.

Det er faktisk et sjovt spil, der kan spilles af alle uanset alder. Spillet foregår på noget, der ligner en golfbane med 18 huller, og derfor bliver spillet aldrig det samme fra hul til hul. Vinderen er den spiller, der kommer igennem alle 18 huller med færrest antal spark til bolden.

Golfkøllen kan du lade ligge derhjemme, og golfbolden er skiftet ud med fodbolden, og derfor er navnet blevet, som det er. Både motionister og konkurrencemennesker kan spille med – lidt ligesom med for eksempel bowling.

Der findes allerede fodboldgolf baner over hele landet, for fodboldgolf har grebet danskerne. Der er også et Danmarksmesterskab, som Dansk Fodboldgolfunion arrangerer. I fodboldgolf er der ingen regler for, hvordan banerne laves. De enkelte baner skal bare have 18 huller, hvor fodbolden skal ned i, før man kan gå videre til næste hul. Alle baner er forskellige, og de fleste af dem har sjove og udfordrende forhindringer på banen, der bare gør spillet endnu mere interessant – og det gør det også spændende at besøge andre baner rundt i landet.

Der er ingen officielle regler ud over de 18 huller, der altid skal være der. Men alligevel gælder der en håndfuld regler eller vejledninger, som de registrerede klubber retter sig efter: Spillerne skriver selv sine antal spark ned på et scorekort efter hvert spillet hul. Man må ikke spille med fodboldstøvler, fordi græsset kan blive beskadiget. Respekter andre på banen, så du ikke starter på et hul, som andre allerede er i gang med. Når man starter kampen, sparker den yngste deltager først med et spark. På de næste 17 huller er det den spiller, der kom igennem det forrige hul med færrest antal spark, der begynder.

Ved de følgende spark i runden starter den spiller, hvis bold der ligger længst fra hullet. Når der er forhindringer, er det den spiller, hvis bold ligger længst fra forhindringen, der skal sparke først. Nogle steder er der sat hvide pæle op, der markerer ’ude af banen’. Man bliver derefter nødt til at sparke fra det sted, hvor man sparkede, hvis bolden ryger ud af banen. Det tæller for et spark ekstra.

Hvis bolden ender uden for de hvide pæle, eller hvis bolden er endt et sted, hvor man ikke mener, man kan sparke til den, så sparker man bolden fra det sted, hvor den lå før. Bolden skal man kun sparke til med foden, og alle spark er tilladt. Flaget ved hullet må kun tages op, når bolden er på greenen. Hvis en spiller rammer en spiller en anden spillers bold, bliver din bold liggende på det nye sted, mens medspillerens bold lægges på sammen plads som før. Der kan være særlige regler ved huller – dem kan du læse ved det sted, hvor hullet skal begynde.

 

Disclaimer