maj 16, 2015

E-cigaretter har fået tag i danskerne

By admin

De elektroniske cigaretter vinder hurtigt frem, i en sådan grad, at markedet nærmest er eksploderet. Men hvad er de elektroniske cigaretter, og hvorfor skifte fra almindelige tobakscigaretter? Med elektroniske cigaretter ”ryger” man vanddamp frem for tobak. Der er endnu ikke meget forskning på området, men det meste tyder på, at de elektroniske cigaretter ikke indeholder noget nær de 4000 giftige og kræftfremkaldende stoffer, der findes i klassiske tobakscigaretter. Netop derfor har de elektroniske cigaretter gjort et voldsomt fremtog på det danske marked, hvilket også har gjort udvalget meget bredere. De elektroniske cigaretter fyldes nemlig af små patroner med e-væske, som fås i et utal af varianter nu. De findes blandt andet både med og uden nikotin samt i mange forskellige og fantasifulde smagsvarianter. E-cigaretter købes typisk på nettet i butikker som smartsmoke.dk.

 

Fordelene ved e-cigaretter

Der er rigtig mange fordele ved de elektroniske cigaretter, hvilket nok også er grunden til, at op mod 300.000 danskere damper hver dag, mens stadigt flere vælger at skifte fra tobak til vanddamp. Som sagt er det meget sandsynligt, at e-cigaretterne slår tobakscigaretterne på sundheden, selvom der endnu ikke er foretaget mange omfattende studier herom. Herudover kan der også findes økonomiske fordele ved de elektroniske cigaretter, da det i længden er billigere at ryge end de klassiske tobakssmøger. Sidst men ikke mindst er de elektroniske cigaretter også et godt hjælpemiddel, hvis man ønsker at kvitte smøgerne fuldstændig. Der er nemlig flere og flere, der gerne vil stoppe med at ryge fuldstændig, i takt med at der kommer mere og mere fokus på sundheden, men det kan være svært. Der er nemlig ofte mange komplikationer og gener forbundet med et rygestop, og det kan også være svært at skulle give op på det sociale ved at gå ud og ryge med for eksempel kollegaerne, blot fordi man gerne vil give sin sundhed et boost. Her kan de elektroniske cigaretter komme til hjælp. For udover at lette generne og afhjælpe rygetrangen, behøver man heller ikke længere give afkald på det sociale. Man behøver altså ikke længere gå så meget på kompromis, blot fordi man gerne vil fokusere på sundheden.

Adskillelige valgmuligheder

En anden fordel ved de elektroniske cigaretter findes også i, at markedet i takt med den stigende popularitet nærmest er eksploderet. Især på nettet findes der et utal af muligheder og varianter, når det kommer til de elektroniske cigaretter. Disse e-væsker, som man sætter i cigarethylsteret for at kunne ryge, findes nemlig både med og uden nikotin og i utallige smagsvarianter. Der er nærmest ikke det, man ikke kan få: med smage af alt fra vandmelon til mint og kanel, er der noget for enhver mulig smag. Herudover findes der naturligvis også en smag af tobak, så man på den måde fuldstændig kan imitere oplevelsen af at ryge en tobakssmøg – men uden at indtage de mange giftige stoffer. På den måde er det altså blevet muligt at sætte fokus på sundheden uden at skulle gå på kompromis med nydelsen, det sociale aspekt eller rygeoplevelsen i det hele taget.

 

Disclaimer